Soon seilforening ble stiftet 18. februar 1919. Foreningens klubbhus var i mange år det kjente utestedet Klubben i Son.

I 1986 ble det nybygde klubbhuset Neptun tatt i bruk, med tilhørende nybygd bryggeanlegg. Foreningen har i dag ca 400 medlemmer.

Aktiviteter i foreningen spenner fra jolleseiling for barn, til havseiling med store seilbåter. Foreningen har arrangert og arrangerer jevnlig større arrangementer som Norgesmesterskap, Norgescuper og Hollænderen.

Fra 2002 har foreningen årlig arrangert et av arrangementene som inngår i den prestisjetunge NORC-rankingen, hvor det ypperste av seilere fra hele Norge deltar.

Foreningen har også fostret flere berømte seilere, som f.eks Espen og Thomas Guttormsen, Siren og Christopher Sundby, m.fl. Soon Seilforening er tilknyttet og underlagt Norges Seilforbund, NSF.

Aktivitet på Sonskilen
Onsdagsregatta