top of page

J70

Hva er ligaseiling?

Ligaseiling vil si at man seiler mange korte seilaser, hvor man hele tiden bytter på lagene. Dermed blir det masse action, mye læring, og det er veldig sosialt.

Med vår lokale ligaseiling med J/70 kommer du rett inn i et etablert miljø, og du slipper å eie egen båt. Vi kaller det «bag-seiling».

Båtene ligger vekselsvis gjennom sesongen samlet i Soon eller i Moss.

J/70 gruppen organiserer seg gjennom sin Facebook-gruppe – Ligaseiling Moss // Soon og har 137 medlemmer

Ta med seiltøy i bagen og møt opp, så blir det seiling. En egen ligaleder organiserer og sørger for at båtene holdes ved like.

Ligaseiling dukket opp i Norge i 2016 da Norges Seilforbund startet Norsk Seilsportliga. Et slags norgesmesterskap for klubblag på samme måte som eliteserien i fotball. Moss Seilforening vant ligaen i 2017. Soon sf kjemper et stykke ned på listen i andre divisjon. Har du lyst, og er god nok, kan du bli tatt ut til å representere din klubb i Seilsportligaen.

Priser

Hele sesongen: 5.900,-

Halv sesong (før/etter 15 juli): 3.900,-

Det eneste som kreves er at du er medlem i Soon eller Moss seilforening.

 

Meld deg på J/70 seiling her

Her kan du melde deg inn i Soon Seilforening. 

 

Regatta

Vi seiler ligatrening hver mandag. Der rullerer vi på lagene, og det er lav terskel slik at alle kan delta uten krav til forhåndskunnskaper. 

 

Du har også mulighet til å danne eget lag og booke båten for å trene på egen hånd, gjerne sammen med andre lag. Det oppfordres til å delta på torsdagsregattaer i Moss seilforening og onsdagesregattaer i Soon seilforening. Har du ambisjoner utenfor klubbene, kan du melde deg på Grundig Cup og Norsk Mesterskap. Eventuelt også Færder, Hollænder’n eller andre regattaer.

Båtene ligger vekselsvis gjennom sesongen samlet i Soon eller i Moss.

Kontakt:

Magne Klann er Ligaleder og ansvarlig for båtene  - magne@klann.no, tlf: 95218019

 

 

Følg oss på vår Facebook gruppe for informasjon og nyheter 

 

instagram:  #j70soonmoss

bottom of page